Attribute: Curve

auditorium with concave white ceiling
A blend of custom-manufactured curved Claro® fiberglass acoustical ceiling panels and perforated metal panels powdered coated with Claro®, suspended in 100% downwardly accessible Ceilencio® ceiling grid provides sound absorption, light distribution, sound system integration and plenum access within Clients newly renovated auditorium . Gensler Architects of San Francisco specified the products for installation into the main auditorium hub. The dynamic curved ceilings add visual interest in the space while concealing speakers, addressing acoustics and lighting. Decoustics provided detailed instructions and field support to the contractor Swinerton Builders of California to ensure a flawless installation.

Pre-curved Fabric panels finished with DWF-200 fabric are direct suspended to achieve the radial shape and allow panels to be installed in a barrel vault configuration. Joint lines are clean and seamless. Fabric panels have a vapor barrier on the back to prevent soling and attain high noise reduction coefficient delivering great acoustic performance inside this spacious museum exhibition hall.



Decoustics’ Claro offers an original ceiling solution to Benjamin Russell Hospital for Children. For construction of two floors of the 785,000 sq.ft. Benjamin Russell Hospital for Children in Birmingham, AL, the architect specified custom sound-absorbent Claro panels in a unique suspended Ceilencio ceiling grid from Decoustics, with custom-designed butterfly clips to address the challenge presented by the hospitals curved interior walls. Strict precision during the engineering and design process was critical, as the slightest error would have thrown the ceiling off course and made it impossible for the panels to fit properly. However, detailed photographs and measurements using 3D laser technology-enabled the installer to complete a flawless installation.


A unique ceiling for a corporate headquarters office. The custom S-shaped elements are finished in Claro and installed throughout this domed facility.