Devonshire Mall

Continuous Linear Wood ceiling at Devonshire Mall is made with natural Douglas Fir veneer, quarter cut, slip matched and custom stained to deliver a refined appearance. Planks are constructed from No-Added Urea Formaldehyde (NAUF) materials and finished with specialized water-based low VOC clear lacquer. All wood materials are responsibly sourced and FSC® (020536) certified by NEPCon, bearing the marks of the Rainforest Alliance®. Linear wood planks vary in width to match the ceiling installation on the exterior, and are mounted on a slope creating a dramatic finishing effect inside the mall’s hallways and dining areas.

FSC logo 

 

  • Architects: MMC Architects
  • Location: Windsor, ON
  • Products: Linear Wood & Grille
  • Attributes: FSC®
  • Photography: Decoustics
  • Year: 2018

Tags: MallShopping CentreRetailShoppingShopping Mall

Want to learn more about our High Customization Capabilities?

Look through our range of products to get inspiration for your next project.

Browse Products